Radionica “Praktična reklamna fotografija”

RADIONICA “PRAKTIČNA REKLAMNA FOTOGRAFIJA”

Mjesto održavanja: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22 B (kompleks nekadašnje vojarne, srednja žuta zgrada – pored zgrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu). U suradnji sa TIC Međimurje  je osigurana moderna učionica  s projektorom . 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Praktično savladavanje reklamne fotografije u odlično opremljenoj učionici

Termin radionice : tri subote zaredom: Radionice traju od 14 do 18 h (po dogovoru može i u prijepodnevnim satima o čemu ćemo se dogovoriti na prvom susretu). Radionica započinje kad se skupi dovoljan broj polaznika (najmanje 5).

Trajanje radionice: po 4 sata u 3 termina (ukupno12 sati).

Cijena redovne radionice: 500,00 kuna (za sva tri termina).

Cijena izvanredne radionice: 1.000,00 kuna (ta radionica podrazumijeva izlazak na teren i individualni rad s naručiteljom u trajanju od 5 sati).

Uplate se vrše na račun Fotokluba Čakovec HR8023400091116033647 pri Privrednoj banci Zagreb (izdajemo račun). Akontaciju od 200,00 kn potrebno je uplatiti najmanje 3 dana prije početka radionice, ostatak se može platiti voditeljima na samoj radionici.

Voditelji radionice:

Davor Žerjav (098/955-38-39) i Davorin Mance (091/102-80-07)

Radionice su namjenjene prvenstveno poduzetnicima koji žele praktično naučiti i usavršiti vještine fotografiranja vlastitih proizvoda, programa i usluga, ali i svima onima koji rade reklamnu fotografiju, fotografiju predmeta ili stock-fotografiju.

 

Uvjeti za prijavu:

Ispunite ovu prijavu: Prijava!

Predavači se u izlaganju koriste i knjigom u izdanju Fotokluba: “Promišljati fotografski“, za koju će polaznici dobiti popust od 20%.

Grupa će biti limitirana na 5 – 10 polaznika!

Za sve dodatne informacije obratite se na tajnik@fotoklub-cakovec.hr


Ukratko o radionici:

Radionica se gotovo isključivo bazira na praktičnom radu:

– rad sa svjetlom: građenje i modeliranje svjetla (glavno, dopunsko, bočno, vršno, pozadinsko svjetlo, smjer, karakter, jačina i boja svjetla), prirodno i umjetno svjetlo, kontinuirano i bljeskavo svjetlo, vruća i hladna rasvjeta

– rad s motivom: postavljanje scene, pripremanje objekta / subjekta za snimanje,

– praktične vježbe fotografiranja: priprema rasvjete, scene i objekta / subjekta, namještanje parametara na fotoaparatu, korištenje objektiva

– osnovna obrada fotografije (postprodukcija) i pripremanje za objavu na web-u ili za tisak

Radionica je modularna – prilagođavamo se Vašim zahtjevima i potrebama (proizvodi, predmeti – manji, veći, nereflektivni, reflektivni; hrana; ljudi…). Po potrebi radionicu možemo premjestiti u Vaše poslovne prostore kako bismo na licu mjesta napravili vježbu fotografiranja.

Naš pristup reklamnoj fotografiji temelji se na jednostavnosti, primjenjivosti i kreativnosti – ne na skupoj studijskoj opremi i nepotrebnom kompliciranju. Polaznici će moći isprobati rad s kontinuiranom rasvjetom i speedlite bljeskalicama s daljinskim okidanjem te s nizom raznih dodataka za oblikovanje svjetla (difuzori, kišobrani, softboxovi).

Potrebna predznanja:

Poznavanje osnova digitalne fotografije (ISO, blenda, brzina zatvarača).

.

Fotografije s radionica i primjeri reklamnih fotografija kakve ćemo Vas naučiti izrađivati:

 

 

 

7 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.