Kreativna makrofotografija

0_naslovnica_web_500_pix

Možete kupiti “Kreativnu makrofotografiju”, treću knjigu u Edukativnoj biblioteci Fotokluba Čakovec autora Petra Sabola i Davora Žerjava. Cijena joj je 180 kn + 15 kn poštanski troškovi.

Knjiga bez zadrške prenosi iskustvo Petra Sabola, najnagrađivanijeg hrvatskog fotografskog autora čije je uže područje bavljenja fotografijom makrofotografija i snimanje divljine (ptice). Sabolovo iskustvo tekstom i dokumentarnim fotografijama prenosi Davor Žerjav, autor dviju uspješnica, knjige “Promišljati fotografski” (koja je rasprodana) i knjige “Kod fotografske slike”. Kreativna makrofotografija je opremljena sa stotinjak Sabolovih autorskih radova i ima opseg od 276 stranica, bogato ilustrirana i opremljena vrhunskim fotografijama. Predgovor za knjigu napisao je mr. sci. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije.
Cijena: 180 kn
Format: 21 x 20 cm
ISBN: ISBN 978-953-56785-3-3
Broj stranica: 276, boja
Uvez: meki
Godina izdanja: 2016.
Izdavač: Fotoklub Čakovec

Narudžba knjige “Kreativna makrofotografija” i plaćanje.

U ovom trenutku je moguće platiti samo preko uplate na žiro račun Fotokluba Čakovec. Cijena jedne knjige u  je 180 kn. Poštarina je 15 kn. Ne šaljemo pouzećem!

Na uplatnici pod model upišite 00, pod poziv na broj 0004, a kao svrhu navedite naziv knjige koju kupujete (za “Kreativna makrofotografija”).

Ako naručujete komplet, na uplatnici pod model upišite 00, a pod poziv na broj:

0234 (KOMPLET 1 – sve tri knjige)

0024 (KOMPLET 2 – Kod fotografske slike + Kreativna makrofotografija)

0034 (KOMPLET 3 – LICA + Kreativna makrofotografija)

a kao svrhu navedite naziv knjiga koje kupujete.

IBAN Fotokluba Čakovec je HR8023400091116033647 pri Privrednoj banci Zagreb. Knjige se isporučuju jednom tjedno (šaljemo isključivo Hrvatskom poštom).

Vaše dodatne upite šaljite na info@fotoklub-cakovec.hr

Molimo Vas da ispunite narudžbenicu u nastavku:

_________________________________________


VAŽNA JEZIČNA NAPOMENA:

Možda Vam je čudna riječ “makrofotografija“, ali ona je pravopisno ispravna. U hrvatskome jeziku makro- u značenju velik, dug postoji isključivo kao predmetak (prefiks). Postoji, doduše, riječ “makro” koja ovisno o naglasku može značiti “muškarac koji osigurava prostitutkama klijentelu, uzima dio zarade; svodnik” ili “niz zabilježenih pritisaka tipaka i naredbi; makronaredba, makroinstrukcija” (informatika). Zato je krivo pisati “makro fotografija” ili “makro-fotografija“, nego isključivo pišemo “makrofotografija“, sastavljeno kao složenicu.

Isto tako, ne piše se “makro objektiv” ili “makro-objektiv“, nego isključivo “makroobjektiv“. Nadalje, pišemo “makroprsten“, a ne “makro prsten” ili “makro-prsten” te isto tako “makromijeh“, a ne “makro mijeh” ili “makro-mijeh“. Pišemo i “makroleća“, a ne “makro leća” ili “makro-leća“. No, vjerojatno ste shvatili već na prvome primjeru.


Rekli su o knjizi…

_________________________________________

Martina Šiljeg (Opuzen, 27. 1. 2017., čitateljica, objava na Facebooku): „Hrana za moždane vijuge. Stigao i meni moj primjerak ove iznimne knjige. Preporučam svima, garantiram da nećete požaliti. Samo ćete tražiti slobodan trenutak za sebe kako bi je mogli otvoriti iznova i iznova. I učiti.”

Vedran Tolić (Zagreb, 20. 1. 2017., objava na osobnim web-stranicama www.vedrantolic.com): „***Svjetsko, a naše. Tako bi se mogla rezimirati knjiga Kreativna makrofotografija koju su napisali Petar Sabol i Davor Žerjav.***
***Knjiga Kreativna makrofotografija bez problema može stati uz bok svim spomenutim naslovima. Kupio sam je krajem prošle godine kada je i izašla, a malo po malo sam je iščitavao ovisno o slobodnom vremenu. Također smatram da se svi mi u fotografskoj zajednici s ovih prostora trebamo držati skupa, pa i mislim da kupovine predstavljaju jedan takav oblik podrške. To i nije nikakav problem kada je u pitanju kvalitetan završni proizvod.***
***Bez obzira što je naslov specijaliziran, mislim da ona svakom početniku treba biti ”must have” literatura. Neka vas naslov ne zbuni, jer na više od 100 stranica možete čitati osnove. Što je blenda, ISO, brzina zatvarača, koje modove na fotoaparatu kada koristiti, zašto JPEG, a zašto RAW, razlike u objektivima, fotoaparatima, stativi, bljeskalice, plus brojna dodatna oprema… 
Sve navedeno predstavlja samo manji dio materijala koji ćete pronaći u knjizi. Osobno ne mogu reći da sam naučio nešto novo na svim tim stranicama, ali uvijek je dobro podsjetiti se. No, ono što je ”novo” barem za mene je činjenica da domaći autori izdaju jedno ovako kvalitetno izdanje. Kako knjiga odmiče, tako postaje i sve više specijalizirana i mislim da su autori napravili odličnu mjeru općenitih i specijaliziranih stvari.***
***Stil pisanja je jednostavan i razumljiv, a određeni su dijelovi popraćeni uz kvalitetne grafike kao što su dijelovi za filtre za približavanje, produžene prstenove, reversne adaptere, telekonvertere i brojne druge. Grafike daju još veće vizualno bogatstvo knjizi. Oni koji prate Sabolov rad znaju da je on poznato ime ne u hrvatskim okvirima, nego u svjetskim. Slučajno sam prije nekog vremena saznao za njega jer koristi Sony fotoaparat i dok sam gledao njegove fotke, samo se jedno vrtjelo glavom – kako čovjek dobro radi!***” KOMPLETNU RECENZIJU KNJIGE PROČITAJTE NA WEB-STRANICAMA VEDRANA TOLIĆA