Završila još jedna ljetna škola fotografije

6. godinu zaredom Fotoklub organizira radionice za djecu

Upravo pred sam početak nove školske godine, Fotoklub Čakovec priveo je kraju 6. po redu „Ljetnu školu fotografije za djecu od 10 do 18 godina“. Projekt je to koji Fotoklub provodi u partnerstvu s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje i Međimurskom županijom. TICM osigurava prostorne uvjete i dio opreme za radionice, a Međimurska županija od prve godine održavanja škole (2014.) sufinancira projekt. Fotoklub Čakovec pak osigurava komplete digitalnih fotoaparata i bljeskalice za onu djecu koja nemaju svoju opremu.

Zahvaljujući potpori lokalne zajednice i aktivnosti Fotokluba Čakovec, u Međimurju se svake godine među mladim polaznicima otkrivaju i na kreativno stvaranje potiču motivirana i talentirana djeca. Voditelji škole su Davorin Mance i Davor Žerjav, iskusni predavači, fotoinstruktori te aktivni i kreativni fotografski autori. Tijekom ljetne škole djeca uče o tehničkim osnovama fotografije (svjetlo, rasvjeta, fotoaparat, ekspozicija, objektiv), a naglasak se stavlja na praktične vježba te likovne i estetske vrijednosti fotografije, što je zapravo i utkano u temeljnu filozofiju Fotokluba Čakovec kao udruge građana koja promiče fotografsko stvaralaštvo.

Na facebook stranicama Fotokluba Čakovec uskoro će biti objavljeni i radovi polaznika ljetne škole fotografije, pa pratite ovih dana naše objave. U nastavku pak možete pogledati nekoliko dokumentarnih fotografija s radionica.

Teorijski dio – o fotoaparatu
Teorijski dio – o ekspoziciji
Rad s fotoaparatom
Rad s fotoaparatom
Osvjetljavanje kontinuiranim svjetlom
Teorija svjetlosti i mjerenje svjetlomjerom
Rad na terenu – kako izbjeći perspektivna izobličenja
Rad na terenu – korištenje fotografskih filtara
Rad na terenu – voda u pokretu
Rad u studiju – bljeskalice
Rad u studiju – bljeskalice
Rad u studiju – bljeskalice

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.