Nagovor na odvažnost u Mjesecu hrvatske knjige

Brojne hrvatske knjižnice, mahom u kontinentalnom dijelu domovine, organizirale su predstavljanje knjige “Nagovor na odvažnost” koja je u nakladi Fotokluba iz tiska izašla u travnju 2018. godine. Golub je sa svojim naslovom obišao petnaestak knjižnica i održao isto toliko predavanja vezanih uz temu knjige – američke nacionalne parkove viđene kroz oko stručnjaka u zaštiti prirode koji putuje zajedno s obitelji.

Dva su predavanja bila posebno posjećena; prvo u Knjižnici u Križevcima (30. listopada) i drugo u Svetoj Nedelji (09.11.) koje je zajednički organiziralo nekoliko udruga i institucija iz tog grada. S obzirom da turneja s knjigom nije zamišljena kao klasično predstavljanje knjige već kao inspirativno predavanje u trajanju do 90 minuta, publika je pozitivno reagirala na cijelu ideju. Tako se Putopisna biblioteka Fotokluba Čakovec dokazala kao pun nakladnički pogodak i pravi iskorak u nakladničkom programu FK-a. Primjerice, Gradska knjižnica Rijeka otkupila je čak šest primjeraka knjige, a knjige su cijelo vrijeme posuđene i rezervirane nekoliko termina unaprijed.

U Svetoj Nedelji, uz autora knjiga nastupio je i predsjednik Fotokluba Čakovec Davorin Mance, a kako je to izgledalo pogledajte u objavi glavnog organizatora tamošnjeg predstavljanja. Podsjećamo, knjiga je još uvijek dostupna za narudžbu na stranicama Fotokluba.

Comments

comments


About Siniša Golub

Fotografijom se bavim od 1994. godine, paralelno i zaštitom prirode, što sam magistrirao 2015. (Management of protected areas). Fotografiram zaštićena područja na putovanjima i u rodnom zavičaju. Strast mi je otkrivati stare fotografije koje otkrivaju izgled negdašnjih krajolika i otvaraju drukčije vidike na isti prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.