Fotoklub Čakovec sudjeluje u projektu SUKUS

U srijedu 7. veljače 2018. u Srednjoj školi Čakovec održana je početna konferencija projekta „SUKUS – Srednjoškolci U Kulturnim i Umjetničkim Sadržajima“ koji provodi Međimurska županija s partnerom projekta Ogrankom Matice hrvatske u Čakovcu. Tom je konferencijom službeno započeo praktični dio provedbe projekta vrijednog oko 700.000,00 kuna. Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ideja je srednjoškolce iz dvaju učeničkih domova (Srednje škole Čakovec i Graditeljske škole Čakovec) uključiti u kulturna i umjetnička zbivanja te im kvalitetno organizirati kreativne izvannastavne aktivnosti. U aktivnosti će se uključiti i učenici iz socijalno ugroženih obitelji, učenici pripadnici nacionalnih manjina i učenici sa zdravstvenim poteškoćama. SUKUS se sastoji od 6 kreativnih radionica koje će se redovito održavati za zainteresirane učenike iz učeničkih domova sve do veljače 2019. godine: fotografija, ples, DJ glazba, kreativno pisanje, sviranje i pjevanje. Radionicu fotografije vodit će članovi Fotokluba Čakovec; Davor Žerjav, Davorin Mance i Filip Lučin.

Učenicima je u projektu (što se tiče fotografije) osigurano pet kompleta DSLR fotoaparata s po dva objektiva, svjetlomjer, tisak priručnika za učenje o fotografiji, tisak edukativnih plakata, izrada pokaznih fotografija, demonstracija Camere Obscure Gigantice, dva fotografska terenska izleta, izleti u Zagreb i Pečuh, troškovi izrade fotografija za završnu izložbu što sve doprinosi vrhunskim uvjetima za ostvarivanje ciljeva radionica.

Na početnoj konferenciji govorili su: zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, privremena pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Ivan Pranjić, voditeljica Odjela za razvoj ljudskih potencijala Petra Pavičić, voditeljica projekta Morana Kiš i voditelji svih radionica.

Comments

comments


About Davor Žerjav

Davor Žerjav je član Fotokluba Čakovec od 2009., zaljubljenik u fotografiju, autor knjiga "Promišljati fotografski", "Kôd fotografske slike", "LICA" i "Kreativna makrofotografija" te pokretač Edukativne biblioteke Fotokluba Čakovec i biblioteke Fotomonografije Fotokluba Čakovec. U klubu u suradnji s kolegom Sinišom Ludašem - Pixinom vodi radionicu Portretna fotografija, s kolegom Davorinom Manceom vodi radionicu Praktična reklamna fotografija, i Ljetnu školu fotografije za djecu. Bavi se studijskom i portretnom fotografijom. http://davorzerjav.from.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.