Kalifornikacija – projekcija fotografija i putopisno predavanje

Davorin Mance, predsjednik Fotokluba Čakovec i Siniša Golub, član Fotokluba i najpoznatiji međimurski rendžer, u privatnom su aranžmanu posjetili kalifornijske nacionalne parkove od 16. rujna do 6. listopada 2017. Njihov pohod u Ameriku ostvaren je prije svega zbog njihovih velikih strasti, pejzažne fotografije kod Mancea i putopisno-fotografsko-rendžerskog kolopleta kod Goluba. O budućim planovima s prikupljenim materijalima te dvojice produktivnih kreativaca zasigurno ćemo saznati uskoro, jer iz pouzdanih izvora daje se naslutiti da se kod njih nešto zanimljivo “kuha”.

Dana 12. siječnja 2018. u Centru za posjetitelje u Križovcu održana je dvosatna projekcija fotografija koje je tijekom putovanja snimio Davorin Mance. Uz pregršt zanimljivih informacija o putovanju, mjestima koje je dvojac posjetio, netaknutoj američkoj prirodi, zgodama i nezgodama na terenu te savjetima o kvalitetnoj pripremi i realizaciji mogućih budućih putovanja, posjetitelji su mogli uživati u vrhunskoj atmosferi nacionalnih parkova koju je Mance prenio slikom, a Golub će ju prenijeti tekstom (u projekciju se samo ovlaš i s puno obzira prema ograničenom trajanju slikokaza uključivao tek kratkim digresijama).

Mjesta koja su ti zaljubljenici u ljepote prirode posjetili su nacionalni parkovi Joshua Tree, Yosemite,  Death Valley i Sequoia te plitko slano jezero Mono Lake, zaštićeno područje Ancient Bristlecone Pine Forest, jezera kod gradića Mammoth Lakes i grad San Francisco. Za jednu “Kalifornikaciju” to je zaista impresivan spisak posjećenih mjesta.

Neke od fotografija snimljenih na tome putovanju možete pogledati u ovome albumu.

Comments

comments


About Davor Žerjav

Davor Žerjav je član Fotokluba Čakovec od 2009., zaljubljenik u fotografiju, autor knjiga "Promišljati fotografski", "Kôd fotografske slike", "LICA" i "Kreativna makrofotografija" te pokretač Edukativne biblioteke Fotokluba Čakovec i biblioteke Fotomonografije Fotokluba Čakovec. U klubu u suradnji s kolegom Sinišom Ludašem - Pixinom vodi radionicu Portretna fotografija, s kolegom Davorinom Manceom vodi radionicu Praktična reklamna fotografija, i Ljetnu školu fotografije za djecu. Bavi se studijskom i portretnom fotografijom. http://davorzerjav.from.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.