Marko Vrdoljak – radionica portretne fotografije

Foto: D.Mance
Foto: D.Mance

Poznati fotograf Marko Vrdoljak gostovao je jučer u Fotoklubu Čakovec. Marko je široj javnosti poznat kao autor nekoliko foto monografija i promotivnih filmova u kojima promovira ljepote Hrvatske te kao voditelj fotografske radionice na Brijunima. Kako sam kaže, ne voli se svrstavati u fotografske niše, on jednostavno bilježi svjetlost i emociju neovisno o motivu koji mu se nalazi ispred fotoaparata.  Ljudsko tijelo mu je među dražim motivima, bilo kao portret ili akt što je rezultiralo vrlo uspješnom izložbom aktova “Erotika svjetlosti”.

Osim što je izvrstan autor, Marko je vrlo nesebičan u dijeljenju svog znanja i otvoren za suradnju pa nam je bilo pravo zadovoljstvo organizirati njegovo gostovanje sa praktičnom radionicom portretne fotografije.

Predavač, Marko Vrdoljak   foto: D.Mance
Predavač, Marko Vrdoljak       foto: D.Mance

Nakon kraćeg uvodnog predavanja u kojem nas je Marko upoznao sa svojim pristupom fotografiranju portreta, prionuli smo na praktičan dio u kojem su se svi prisutni mogli okušati u fotografiranju modela. Model nam je bila zanimljiva i vrlo strpljiva Nuria, čija je ljepota pomogla da fotografije koje smo snimili budu još bolje 🙂 Zahvaljujući njoj i Markovoj susretljivosti praktični dio potrajao je više od dva sata.

Hvala Marku i Nuriji na uloženom trudu i vremenu. Bilo je to zanimljivo iskustvo za sve prisutne i veselimo se nastavku suradnje.

U nastavku nekoliko fotografija atmosfere sa radionice.

U početku smo bili sramežljivi ;) / foto: D.Mance
U početku smo bili sramežljivi 😉 / foto: D.Mance
Ali brzo smo se opustili :) / foto: Marko Gotal
Ali brzo smo se opustili 🙂 / foto: Marko Gotal

 

foto: Marko Gotal
Isprobavali smo razne postavke svjetla / foto: Marko Gotal

 

foto: D.Mance
foto: D.Mance

 

foto: D.Mance
foto: D.Mance

 

Jedna od fotografija nastalih na radionici / foto: Nikola Hrženjak
Jedna od fotografija nastalih na radionici / foto: Nikola Hrženjak

Comments

comments


About Davorin Mance

Zaljubljenik u pejzažnu fotografiju i predavač na radionicama Osnove digitalne fotografije , Pejzažne fotografije i Photoshop radionici. Član je Fotokluba Čakovec od 2009. a 2015. izabran je na fukciju predsjednika FKČK. Do sada je jednom izlagao samostalno i nekoliko puta na zajedničkim izložbama članova Fotokluba Čakovec. Dio je uredništva svih do sada, pod okriljem fotokluba izdanih knjiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.