Marko Vrdoljak održao predavanje “Skrivene tajne Brijuna”

IMG_8743Marko Vrdoljak, vrlo uspješan i kreativan zagrebački fotograf, poznat po svojim zapaženim radovima iz područja prije svega pejzažne i podvodne, ali i iz portretne, reportažne i akt fotografije te kao autor prekrasnih fotomonografija Brijuna i Zagreba i vlasnik Ateliera “Marko Vrdoljak” koji se nalazi na adresi Badalićeva 21 u Zagrebu održao je predavanje “Skrivene tajne Brijuna” u organizaciji Fotokluba Čakovec u multimedijalnoj dvorani TICM-a. Predavanje je bilo otvoreno za javnost i popraćeno velikim interesom ne samo članova Fotokluba Čakovec, već i građana Čakovca.

Tijekom predavanja od dobrih sat i pol vremena Marko je predstavio svoj višegodišnji rad umjetničkog, turističkog i dokumentarnog fotografskog predstavljanja ljepota i tajna Brijuna širokoj javnosti. Brijuni su otoci koji su desetljećima poznati kao biser hrvatskog Jadrana koji su zbog svoje vrhunske ljepote i smještaja privlačili na sebe političku i poslovnu elitu te vojsku. Kao nacionalni park, ekskluzivna destinacija, vojna i strateška točka te državnička rezidencija Brijuni su sa svim svojim prirodnim resursima i ljepotama, arhitekturom, strateškim i državničkim značajem sačuvani i njegovani te su kao takvi izrazito privlačni fotografskom oku. Vrdoljak je pokazao niz fotografija koje je snimio na njima te uz svaku predstavljenu fotografiju ispričao zanimljivu priču dotaknuvši se činjenica iz ekologije, biologije, geomorfologije, povijesti, kulture, arhitekture približivši tako čudo netaknute prirode i načina suživota prirode i čovjeka. Sudionici predavanja mogli su izravno doživjeti mnoge ljepote i saznati mnoge zanimljive činjenice o biljnom, životinjskom, povijesnom i kulturnom naslijeđu Brijuna zahvaljujući činjenici što je predavač od uprave Brijuna dobio ekskluzivna prava kretanja i rada po strogo čuvanom nacionalnom parku.

IMG_8729

 

IMG_8735

IMG_8740

Comments

comments


About Davor Žerjav

Davor Žerjav je član Fotokluba Čakovec od 2009., zaljubljenik u fotografiju, autor knjiga "Promišljati fotografski", "Kôd fotografske slike", "LICA" i "Kreativna makrofotografija" te pokretač Edukativne biblioteke Fotokluba Čakovec i biblioteke Fotomonografije Fotokluba Čakovec. U klubu u suradnji s kolegom Sinišom Ludašem - Pixinom vodi radionicu Portretna fotografija, s kolegom Davorinom Manceom vodi radionicu Praktična reklamna fotografija, i Ljetnu školu fotografije za djecu. Bavi se studijskom i portretnom fotografijom. http://davorzerjav.from.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.