5. obljetnica kluba, izložba fotografija “Dravska lutanja”.

2317.1.2013. Fotoklub Čakovec svečanom je tribinom obilježio 5. obljetnicu kluba. U zgradi Scheier u Čakovcu, kroz jednostano izlaganje napravljen je presjek aktivnosti u prvih pet godina kluba.  Na tribini su govorili Davor Dolenčić, predsjednik, Davorin Mance, dopredsjednik, Filip Lučin, tajnik, Davor Žerjav te jedan od osnivača i prvi predsjednik kluba Mario Jakšić.

U pet godina organizirali smo šest skupnih izložbi, sedam gostujućih. Organizirali smo projekt “Međunarodna suradnja fotoklubova” u kojem su još sudjelovali fotoklubovi iz Lendave i Murske Sobote u Sloveniji te Nagykanizse u Mađarskoj.

Naši članovi osvajali su brojne nagrade u domovini i inozemstvu, najznačajnije: Petar Sabol, Petar Kovač i Davor Dolenčić, te je sam fotoklub 2009. g. primio nagradu Hrvatskog Fotosaveza.

Klub je pokrenuo nakladničku djelatnost prvijencem Davora Žerjava, odlično prihvaćenom knjigom “Promišljati fotografski”, koja je vjerujemo prva u nizu autorskih izdanja u našoj nakladi.

Od samog početka rada kluba organiziramo foto radionice. Prvo  samo radionice digitalne fotografije, zatim smo krenuli s radionicama analogne fotografije, a ove godine osim već navedenih krenuli smo s radionicama portretne fotografije te radionicom Photoshopa.

Osmislili smo projekt “Camera obscura” s kojim smo već gostovali izvan Čakovca, što planiramo i na dalje.

I na kraju, no nikako ne manje bitno u pet godina rada imali smo čak 44 izleta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon svečane tribine, imali smo veliko zadovoljstvo otvoriti prvu samostalnu izložbu Davorina Mancea pod nazivom “Dravska lutanja”. Izložba se sastoji od tri ciklusa: “Črna Drava”, “Dravski čon” te “Zjutra i zvečera”. Predgovor je napisao Davor Žerjav koji je i pomagao pri selekciji fotografija. Izložba ostaje otvorena do 16. veljače.

F: Petar Sabol i Siniša Ludaš.

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.