Otvorena izložba i predstavljena knjiga “Promišljati fotografski”!

Čakovec, 17. travnja. 2012.

U organizaciji udruga Fotogard i Fotoklub Čakovec u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu u ponedjeljak 16. travnja otvorena je izložba fotografija članova Fotokluba Čakovec i predstavljena knjiga „Promišljati fotografski“ autora Davora Žerjava. Događaj je organiziran u sklopu projekta Mjesec fotografije.  Zagrebačkoj javnosti predstavili smo se sa 30 fotografija 12 autora (Mario Blažević, Davor Dolenčić, Dalibor Horvat, Filip Lučin, Siniša Ludaš, Davorin Mance, Petar „Grozni“ Kovač, Željko Ovčar, Petar Sabol, Nikola Šimunić, Lucija Trupković, Davor Žerjav). Izložbu su otvorili i o autorima i fotografijama govorili Ivica Rubić (ravnatelj centra), Vladimir Superina (član Fotogarda) i Davor Dolenčić (predsjednik Fotokluba Čakovec). Predgovor izložbi napisao je Vinko Šebrek, počasni predsjednik Fotokluba Zagreb i majstor hrvatske fotografije. Sve izložene fotografije objavljene su u knjizi „Promišljati fotografski“ koju je u sklopu svoje Edukativne biblioteke izdao Fotoklub Čakovec i to vlastitim sredstvima, tj. financijskom potporom člana Petra Kovača.

Zagrebačka publika (velikim dijelom članovi zagrebačkih fotoklubova: Fotogard, Fotoklub Zagreb, Fotoklub „Klik“ Sveta Nedjelja i Kadar 36) pokazala je velik interes za fotografije i knjigu „Promišljati fotografski“ poticajnom i zanimljivom raspravom o fotografiji nakon predavanja članova Fotokluba Čakovec. Zagrepčani su izrazili veliku potporu načinu rada i stvaralaštvu članova čakovečkog fotokluba.

Knjiga je do sad predstavljena u Čakovcu, Samoboru, Kutini i Zagrebu, a u planu su predstavljanja i izložbe u Sisku, Zadru i Varaždinu.

F: Petar Sabol, T:Fotoklub Čakovec

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.