Autor tjedna, Lucija Trupković!

Danas, u serijalu “Autor tjedna” predstavljamo još jednu mladu damu sa istančanim okom za portretnu fotografiju. Lucija je u klub došla nedavno, sa (samo pričvršćenom) naljepnicom “početnica”. Taj pojam za nju možda može važiti ako se gleda vremensko razdoblje u kojem se bavi fotografijom, no njezine fotografije brišu i svaki pomisao na to. Škrta je na riječima, ali oprostit ćemo joj. Njene fotografije govore puno, puno više!

36.jpg

Svaki autor je dobio isti set pitanja, pa krenimo sa upoznavanjem;
Predstavi se ukratko, tko si, gdje si i što radiš?
Lucija Trupković, 1988. Moglo bi se reći da sam freelance fotograf, struku upravnog referenta sam ostavila iza sebe, i već zadnju godinu se fokusiram samo na fotkanje.

37.jpg

Fotografija? Zašto, kako, kad si krenula i kojim putem ćeš dalje?
Slučajno. Počelo je prije nešto manje od 3 godine, s kompaktom koji je imao makro opciju. 🙂 Užasno me zainteresirala makro fotografija te sam počela više čitati o tome. Za mene je to bio nepoznati svijet, ali sam uložila puno volje i vremena u učenje. Početkom 2009. došao je i DSLR, ali spletom okolnosti i odabirom objektiva makro fotografija nije došla do izražaja, već me najviše privlači portretna i modna fotografija, te fotkanje djece. Želja mi je usavršiti se u modnoj fotografiji, završiti neke tečajeve (nažalost, kod nas nema baš puno mogućnosti), a dalje ćemo vidjeti. 🙂

38.jpg

Nešto o ovoj kolekciji fotografija?
Kao i ostale fotke s mojim modelima, i ove fotke nastale su eksperimentiranjem stylinga, volim se poigrati s maštom i prenijeti dio na fotografiju. Još poneke fotke možete pogledati na www.lucija-t.jalbum.net

39.jpg

40.jpg

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.