Autor tjedna, Željko Ovčar!

Danas vam predstavljamo još jednog člana Fotokluba sa nešto drugačijim pogledom na fotografiju. Željko fotografije koristi kao platno za igru različitim efektima i tako fotografije pretvara u digitalnu umjetnost, odnosno “digital art”. Provjerite o čemu se radi!

Reci nam nešto o sebi?

Željko Ovčar, rođen 1965 godine, iz Novakovca 1980. dolazim u Čakovec . Osnovnu školu sam završio u Podturnu, gdje je postojala foto sekcija ali u to vrijeme nisam imao interes za fotografiju već sam bio član likovne  grupe.  Po zanimanju sam  grafičar smjera tiskar. Po završetku  vojnog roka  otputovao sam na privremeni rad u Švicarsku gdje sam 10 godina radio u struci.Trenutno se bavim  iznajmljivanjem vlastitih  poslovnih prostora.

46.jpg

Volim umjetnost ili bolje reći sve ono šta je je vezano uz nju. Otprilike 10 godina sam bio član Likovnog Udruženja Čakovca pa sam kroz LUČ djelovao sa fotografijom. Sudjelovao sam na brojnim domaćim i međunarodnim  skupnim  izložbama a imao sam i tri samostalne izložbe. Volim eksperimentirati po pitanju izražajnih tehnika u fotografiji i oko nje.

47.jpg

Fotografija. Što, kako, zašto?

Zauvijek će mi ostati u sjećanju trenutak kad sam na kiosku listao njemački fotografski časopis Foto Creativ i zaželio se i sam okušati u tom vidu stvaralaštva. 1987. sam kupio svoj prvi fotoaparat Minolta 7000 i od tada počinje moje  zamrzavanje  obojene svjetlosti. Moje  prve fotografije objavljivane su u raznim njemačkim i engleskim erotskim časopisima uz sitnu naknadu.

48.jpg

Od svih vidova fotografije najviše sam vremena posvetio eksperimentalnoj fotografiji, ali to ne znači da me ostali vidovi fotografije ne interesiraju.U mojoj  24-godišnjoj ljubavi prema fotografiji bilo je više prekida, ali ljubav je ostala i trenutno mi se čini nezamislivo da bih je ikada  mogao u potpunosti prekinuti.

49.jpg

Nešto o ovoj kolekciji fotki?

Fotografiram sa  Nikonom D90 a ova kolekcija izmanipuliranih životinja su moje novije fotografije nastale u posljednjih 12 mjeseci .
Životinje su mi uvijek bile interesantne kao motiv pa sam ovom prilikom njih odabrao.

50.jpg

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.