Autor tjedna, Martina Gyöfi

Danas vam u seriji “Autor tjedna” predstavljamo Martina Gyöfi, mladu nadu Čakovečke fotografije, sa već dovoljno iskustva iz sebe. Martina nam se predstavlja sa serijom fotografija zaigranog dječaka.

Na pitanja; tko je, što je, gdje je i što radi odgovara:

Martina Gyöfi, rođena 1989.g. u Čakovcu. Od 1996.g. se mogu nazvati „Strahoninčarkom“, te tu završavam i osnovnu školu. Pohađala Graditeljsku školu Čakovec gdje sam završila smjer – grafičar-dizajner multimedijskih sadržaja. Trenutno sam studentica zadnje (treće) godine na Veleučilištu u Varaždinu gdje završavam smjer – „Multimedija, oblikovanje i primjena“.

41.jpg

Od 16-e godine kad se počela nešto i ozbiljnije baviti fotografijom, postala sam članica fotografske sekcije „CrniBlic“ Centra za Mlade – CeZaM Čakovec. Uskoro postala asistentica voditelja fotografske sekcije, te sudjelovala i u organizacijskom odboru FUF-a (Festival umjetničke fotografije grada Čakovca).

42.jpg

U sklopu projekta „Prijatelji i suradnici“ bila i voditeljica fotografske grupe za osobe s mentalnom retardacijom Međimurske županije. U Fotoklubu Čakovec sam od samog osnivanja.

 Fotografija? Zašto, kako, od kad, kuda i kamo dalje?

S fotografijom sam počela baviti već s 10-ak godina kada sam s malim analognim fotoaparatom („idiot“) bilježila razne izlete. Nešto veća želja za fotografijom se javlja par godina kasnije kada imala prilike fotografirati s digitalnim kompatibilnim fotoaparatom, te je s time sve i počelo.

43.jpg

Fotografija mi je trenutno prvenstveno hobi, ali sam nedavno imala priliku stručnu praksu obavljati u lokalnim novinama, pa sam se tako ujedno imala i prilike predstaviti javnosti s fotografijama za razne reportaže.

Kroz fotografiju mogu izraziti sebe, svoje osjećaje i svoj način gledanja na stvari koje me okružuju. Fotografija je „moj svijet“ kojeg stvaram sama ulažući puno osjećaja u to.

44.jpg

 
Nešto o ovoj kolekciji fotografija.

Iako se još uvijek nisam opredijelila za neku vrstu fotografije, ovdje se predstavljam sa serijom portretnih fotografija „Jakov i igra“ gdje pokušavam prikazati jedan njegov dan, jedan dan njegove igre na igralištu u parku.

45.jpg

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

2 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.