Autor tjedna, Siniša Ludaš!

Nakon kratkog zastoja, nastavljamo sa predstavljanjem naših članova. Danas je na redu relativno friški član Fotokluba sa zanimljivom kolekcijom makro fotografija.  

61.JPG

Pa dakle, tko si, što si, zašto si?

Zovem se Siniša Ludaš, živim u Kotoribi. Zbog posla i ostalih obaveza dosta vremena provodim u Čakovcu. Elektrotehničar po struci, no prekvalifikacija me preusmjerila pa tako radim u jednom sektoru informatičke tehnologije. Zanima me glazba (bio 7 godina DJ u 90′), informatika, a u zadnje vrijeme fotografija i to jako 🙂

57.JPG

Fotografija, što, kako zašto?

Fotografija mi je uvijek bila nešto posebno. Zabilježeni dio vremena koji stoji na papiru ili monitoru. Draže mi je vidjeti jednu dobru fotku sa neke fešte nego sat vremena video zapisa. Prvi digitalac sam kupio prije nekih 7 godina. Mali Olympus je mogao mnogo toga. Prije godinu dana,  prelaskom na DSLR tehnologiju kupnjom Pentax k-x-a spoznao sam jedan novi svijet fotografije koji volim istraživati i koji me opušta i veseli. Još sam u fazi isprobavanja raznih tehnika fotkanja tako sam i kolekciju objektiva prilagodio da kolko-tolko obuhvaćaju od svega pomalo. Najviše me privlači makro fotografija i strobist tehnike. Kako živim u lijepom nam Međimurju dosta fotografiram pejzaže i motive iz prirode. Polaskom na radionice digitalne fotografije u jesen 2010. član sam FKČk. Izleti i sastanci mi uvijek donose nova iskustva i nova saznanja o tom širokom foto-svijetu.

59.JPG

Kolekcija fotki sa kojom se predstavljaš?

Kako je makro fotografija bila pokretač kupnje DSLR fotoaparata odabrao sam takvu kolekciju fotografija koju vam predstavljam. Volim taj sitni svijet približiti oku pomoću fotografije.

60.JPG

56.JPG

 

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.