Autor tjedna, Petar “Sharpeye” Sabol

Novi tjedan donosi nam predstavljanje još jednog člana fotokluba, majstora makro fotografije, Petra Sabola! Vjerujemo  će biti nadasve zanimljivo pogledati njegove fotografije insekata koje se u skladu sa njegovim nadimkom, vrlo oštre!

O sebi kao fotografu kaže:

“fotografijom se ozbiljnije bavim od sredine 2007. godine kada sam nabavio prvi DSLR fotoaparat. Od najranijih dana fasciniran sam životinjskim svijetom, a posebno me zanima MAKRO fotografija gdje nalazim nepresušiv izvor inspiracije i motiva koji obiluju s pregršt detalja, oblika i boja koje golim okom teško uočavamo.”

Često ga pitaju gdje nalazi sva ta čudna bića, na što odgovara:

Gdje? U prirodi,naravno, jer samo malo pažljivijim pogledom na livadu,park ili okolicu ribnjaka pronalazi se veličanstven svijet za kojeg mnogi ni ne znaju da postoji. Isto tako, sve što smatram zanimljivim i oku ugodnim obavezno zabilježim, pa me osim životinja i kukaca veseli fotografiranje pejzaža, portreta ljudi ili bilo čega drugoga što smatram interesantnim.

Uvučen u taj tajanstven i neobičan svijet ovom prilikom predstavlja nam  neke od svojih makro uradaka .

77

Gusjenica, bubamara i biljna uš na okupu . Ovakav neočekivan susret triju malenih bića na savinutoj travki teško će se ponoviti i grijeh bi bio nešto takvo ne ovjekovječiti 😉

78

Ljubav dvoje leptira ili kako to rade leptiri.

79

Ljubav dvoje vretenca na površini vode tvore zgodnu refleksiju u bojama sutona

80

Vretence na svom odmaralištu.

81

Ekstremni makro, detalji oka Anax Imperatora (Veliki car), fotografija za koju sam iskoristio svu raspoloživu silu od opreme da dobim maksimalno moguće povećanje 😉

I za kraj?
Uvijek ste dobrodošli posjetiti moju web stranicu i pogledati više na www.sharpeyephoto.com

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.