Autor tjedna, Davor Žerjav!

Glazbenik, fotograf, pisac, učitelj i što još sve ne u jednoj osobi. U šestom izdanju “Autora tjedna” predstavljamo vam Davora Žerjava, sa serijom fotki posvećenoj najpoznatijoj Čakovečkoj veduti, starom gradu u jesensko – zimskom izdanju.

72

Pa krenimo sa već svima poznatim pitanjima;
Reci nešto o sebi?
Zovem se Davor Žerjav, živim u Čakovcu, imam 33 godine, po struci sam učitelj hrvatskog jezika i radim u Osnovnoj školi Strahoninec. U slobodno vrijeme bavim se glazbom (sviram klavir u Dixieland bandu Čakovec), akvaristikom, a i obožavam fotografirati.

73

Fotografija je?
Fotografija je moja ljubav još od dana analogne fotografije kad me moj otac uveo u svijet filmova, kadrova, mjerenja svjetla, namještanja blende i brzine okidača. Prije desetak godina opet sam se posvetio fotografiji i počeo fotografirati digitalnim fotoaparatom, posljednje 4 godine DSLR-om. U svojoj školi vodim fotogrupu i poučavam djecu od 5. do 8. razreda tajnama fotografije. Trenutno sam zaokupljen pisanjem i pripremom knjige “Razmišljati fotografski” koju ću uz veliku pomoć svojih kolega iz Fotokluba Čakovec završiti do kraja godine.

74

Što nam predstavljaš ovom prilikom?
Kolekcija od pet fotografija koju vam predstavljam tematski povezuje meni jedan od najdražih motiva – čakovečki stari grad. Ne mogu sakriti svoju fascinaciju ovim starim arhitektonskim zdanjem jer stari je grad uz mene od moga rođenja. Posebno volim fotografirati u predvečerje i noću pa sam većinom i odabrao večernje i noćne snimke grada. U fotografiji veduta i arhitekture posebno me privlači zanimljivost noćne gradske rasvjete i večernje svjetlosti i uvijek pokušavam fotografijom uhvatiti atmosferu. Ostale moje fotografije možete pogledati na mrežnim stranicama www.davorzerjav.from.hr

75

76

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.