Autor tjedna, Filip Lučin!

Treći po redu autor kojeg predstavljamo u serijalu “Svaki tjedan, autor tjedan” je Filip Lučin, tajnik Fotokluba Čakovec. Ako dugo niste vidjeli sunca, sad ćete se ga nagledat! 🙂

Pitanje broj 1, tko si, što si, gdje si, itd.
Dakle, Filip Lučin iz Čakovca, šljaker kroz tjedan, fotograf i biciklist preko vikenda. Više ne skupljam marke, ali i dalje volim sve što vole mladi. 🙂 U Fotoklubu sam tajnik te pomažem pri radionicama “Osnove digitalne fotografije”.

90

Dravsko praskozorje.

2. Fotografija? Zašto, kako, od kad, kuda i kamo dalje?
Fotografija mi je prvenstveno hobi, to je ono što me tjera da vikende provodim u prirodi. Da li na nekakvom izletu sa kolegama iz fotokluba, ili pak na biciklu cestama Međimurja i okolice. Fotografski crv me prvi put zagolicao prije nekih desetak godina, no tada mi je fotografija služila za bilježenje gluposti koje sam sa svojom ekipom radio svih onih “veselih” subota. Tek prije nekih četiri ili možda već i pet godina kad sam se dokopao nešto potentnijeg digitalnog aparata shvatio sam da me šetnja kroz prirodu opušta i da tu uvijek vidim nešto što bi mogao zabilježiti fotoaparatom. Danas znam da me pejzažna fotografija najviše ispunjava i da je to smjer u kojem želim nastaviti.

88

Svitanje na dravi.

3. Nešto o ovoj kolekciji fotografija?
Kako koncept ovog predstavljanja traži tematski vezane fotografije,  pregledavajući svoje vidio sam da baš i nemam strogo definirane teme. Naime, fotografiram sve vezano uz pejzaže, od jutra do večeri, od drveća do šuma, od jezera do rijeka, na ovaj ili onaj način. No, jednu tematsku poveznicu uspio sam naći u “svitanja/izlasci – sutoni/zalasci” seriji fotografija.

89

Dravski suton.

Iako se takva tema često smatra kičom, dozvolit ću si ustvrditi da ovdje to nije slučaj, ako ništa zbog truda i zbog činjenice da je svaki kadar dobro promišljen prije nego što je fotografija nastala. A i vjerujem da svatko od nas pamti barem jedan poseban izlazak ili pak zalazak sunca.

Što se tiče ovih fotografija, sve koje nisu “morske”, nastale su negdje na rijeci Dravi u Međimurju.

91

Ljetno jutro.

 

87

I bilo jednom na zapadu.

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.