Autor tjedna, Davorin Mance!

Četvrti po redu u ovim našim predstavljanjima članova FKČK je Davorin Mance, naš novi Dopredsjednik, predavač na radionicama Osnove digitalne fotografije vrstan pejzašist i fotograf cvijeća.  Nakon što pročitate ovaj tekst i pogledate preksrasnu seriju smrznutih čamaca koje će nas malo ohladiti u ove proljetne dane, posjetite njegovu stranicu na www.davorinmance.com

Davorina smo pitali da se predstavi ukratko. (Kao što ćete vidjeti, ovo ukratko je doslovno shvatio. 🙂 )

Pa kaže: ” Davorin Mance, elektrotehničar po struci, katica za sve po zanimanju. Zaposlen u obiteljskom poduzeću za završne radove u graditeljstvu.

82

Čamac i drvo

O fotografiji i svojim omiljenim motivima kaže sljedeće:

Fotografija je moja strast već nekoliko godina. Posljednje tri sam član FKČK-a i nastojim tu svoju strast i znanje prenijeti polaznicima radionica na kojima sam predavač.

Moji omiljeni motivi su pejzaži i cvijeće ali ne ograničavam se samo na njih.

Obožavam nježno svjetlo jutra, vatrene zalaske i zavodljive zrake mjesečine a magla, drugima smetnja i ograničenje, moja je prijateljica i saveznik. „Razlejane vode“ ( kak veli kolega Grozni )  Drave stalna su mi inspiracija i utočište od svakodnevnog stresa. Sretan sam kad iz „običnog“ i svakodnevnog motiva uspijem izvući nešto više i prikazati ga na zanimljiv način.

84

Ledeni vez

Digitalija i/ili?

Fotografiram digitalnim i aparatom na film a povremeno koristim i cameru obscuru iz kućne radinosti.
Fotografija je igra u kojoj namjeravam još dugo uživati.

83

Dosadašnji rezultati bavljenja fotografijom i budući planovi?

Do sada sam sudjelovao na dvije zajedničke izložbe članova FK Čakovec i prošlogodišnjem Zagrebačkom Salonu.
Budućnost? I dalje lutati i fotkati. Želja mi je samostalna izložba.

85
 Zmržnjeni čon

Serija koju nam ovaj put predstavlja je:
Kolekcija „Zmržnjeni čon“ dio je veće serije „Dravska lutanja“ koja nastaje zadnje tri godine.

86
 Zmržnjeni čon II

Comments

comments


About Filip Lučin

Fotografijom se aktivno bavim od 2007. g. Pejzažna fotografija mi je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i druge fotografe. Član sam fotokluba od samih početaka. Tajnik kluba od 2009. Također sam jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije, te na pejzažnim radionicama. Do sad sam sudjelovao u više skupnih izložaba te sam imao samostalnu izložbu "Četiri godišnja doba" u Gimnaziji Čakovec. Član uredništva u knjigama u izdanju fotokluba.

2 comments:

  1. Bravo Dovorine, iskrene čestitke uz želje za nove uspjehe, nova fotografska postignuća i više ciljeve. Prepoznali smo te kao vrijednog, radoznalog, otvorenog i ambicioznog autora, koji posjeduje zavidan istraživački duh, prepoznatljivu umjetničku imaginaciju i tankoćutnost likovnog izričaja. Sam tako nastavi. Pozdrav tebi i kolegama u klubu. Vinko Šebrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.