Mario Jakšić – MOJIH 10 GODINA NA SUSRETIMA ASSITEJa

Čakovec, 11. listopad.
Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Maria Jakšića koja će se održati u četvrtak, 14. listopada u Centru za kultutru Čakovec, u 19:30 sati.

“Izložbom fotografija na ovogodišnjem će se ASSITEJu predstaviti mladi čakovečki fotograf Mario Jakšić, ujedno i član  Kazališne družine «Pinklec». Kako i sam «živi kazalište», glumi i su-oblikuje predstave, Mario je u posljednjih deset godina, od svojih prvih susreta s Pinklecima do danas, fotografskim objektivom uspio zabilježiti, ne samo predstave, već i ono skriveno očima gledatelja – crtice iza kulisa, scene i situacije  koje se «igraju» ispred i iza zastora.

Iz izrazito velikog broja fotografija nastalih u tom periodu, autor nam svojim izborom želi dočarati cjelokupnu, kako radnu, tako i opuštenu atmosferu festivala, podsjetiti na neke značajnije predstave, na ljude, glumce, kazališne djelatnike…
Izložene fotografije ocrtavaju i presjek fotografsko-stvaralačkog razvojnog puta Maria Jakšića, od njegovih početaka rada «s običnim fotićem», do današnjih profesionalnih i kvalitetnih fotografskih uradaka.”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.